San Chi Massages & Natuurgeneeskunde

genezen met TCM

Chinese Tui-Na Massage-(therapie)De wetenschap van Tuina (Chinese manuele therapie of CMT) is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Na tweeduizend jaar ondervinding in het moederland China, en gesteund op een rijke klinische ervaring in de behandeling van diverse pathologieen, is Tuina uitgegroeid tot een uniek behandelingssysteem. Men maakt geen gebruik van farmaceutische middelen, het heeft geen bijwerkingen, is gemakkelijk aan te wenden, het beschikt over een breed indicatieterrein. 

Deze natuurlijke therapie kan zowel in de traumatologie, de reumatologie, de interne pathologie, de gynaecologie, en de psycho-neurologie aangewend worden. Inmiddels mag men erkennen  dat Tuina zich heeft bewezen naast de klassieke fysiotherapie, de chiropractie, de manuele therapie, de osteopathie, en de acupunctuur, etc.

Als therapeut, gebruik makend van de handen, elleboog en kniëen behandel ik de cliënt doelmatig in regelmatige frequenties lokaal en distaal  en ter hoogte van de aangetaste zones of  acupressuurpunten: blokkades opheffen, dislocaties reduceren, pijn en krampen opheffen, de spieren en pezen ontspannen, de meridianen deblokkeren, de bloedsomloop stimuleren, de Qi-(energie)circulatie bevorderen, en de functies van de onderliggende weefselgroepen en het zenuwstelsel reguleren.

Voorafgaand aan de therapie vindt een INTAKE plaats waarin uw klacht nader wordt besproken en onderzocht d.m.v. onder meer TONG-& POLS-diagnose en een reeks gerichte vragen alsmede een lichamelijk onderzoek inclusief bloeddrukmeting.

TuiNa-Therapie komt in aanmerking voor vergoeding via uw aanvullende zorgverzekering

informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden rondom vergoeding